Menu

Businessclub komt per fiets op bedrijfsbezoek

Marie-José (Urlings)

De leden van businessclub De Gelderse Kring fietsten voor de tweede keer in aparte groepen naar verschillende bedrijven op industrieterrein Frankeneng. Korte, interessante en prettige bedrijfsbezoeken.

Bij Waaijenberg Verhuizingen maakt directeur Jan van Santen zijn reputatie als spraakwaterval waar, wat hem niet belette veel relevante informatie te geven. Stukje geschiedenis, vervoer met paard en wagen en dan wordt Waaijenberg in 1980 verkocht aan Malenstein. De Rotterdamse ‘havenjongen’ van Santen wordt hierin meegenomen en in 1988 directeur. Overnames in 1994 en in 1999 vergroten het verhuisbedrijf met uitbreidingen in de noordelijke provincies.

De rondleiding over vijfduizend vierkante meter is indrukwekkend. Waaijenberg doet zichtbaar meer dan verhuizen. In de opslag staan de dozen op torenhoge stellingen opgetast. Kisten, sommige zelfs onder specificatie vervaardigd. Harley Davidsons, kostbare schilderijen, hele inboedels. Transport dat ver buiten de landsgrenzen reikt. Per direct of in afwachting van het geschikte moment. Meerdere goederen tegelijk om de kosten te drukken. Waaijenberg bedient zowel de zakelijke als particuliere markt en strekt haar activiteiten uit tot Canada, Nieuw Zeeland, Aruba en verschillende Oost-Europese landen. Vanuit de noordelijke provincies veelal ‘argrarische verhuizingen’ in verband met emigraties, maar ook veel voor een zestal ministeries en topbedrijven, onder meer als aandeelhouder in Mondial Movers.