Menu

Donatie van Blauw Geel’55 aan voetbalclub in Oekraïne

In de Ukraine is voetbal alleen weggelegd voor de rijken. Sport en beweging is belangrijk voor de gezondheid van ieder mens en daarom werken wij graag mee om daar verandering in aan te brengen. Lees hier hoe wij onze bijdrage leveren en zo het spelen van een potje voetbal ook bereikbaar wordt voor minder bedeelden in dit land.

Sinds enige jaren heb ik goede contacten met Zhenya Dontsov, bestuurslid van voetbalbond in de Oekraïne. In oktober 2011 heb ik, in Rivne, voor ca. 70 coaches een presentatie gegeven over de KNVB en Blauw Geel’55 en de voetbalcompetitie in NL.

Samen met Zhenya Dontsov hebben we de mogelijkheden onderzocht en initiatieven uitgewerkt om de wens, voetbal bereikbaar maken voor kansarmen in Ukraine, te kunnen realiseren.
De kleuren van het tenue van Blauw Geel’55 uit Ede komen overeen met de kleuren van de vlag van Oekraïne. De link was daarom al snel gelegd en Blauw Geel’55 vond het een goed idee om overtollige kleding, tassen, handschoenen, hesjes e.d. van de vv BG’55 te doneren aan dit goede doel.

Bijdrage van Waaijenberg Groep
Om ervoor te zorgen dat de materialen zoals kleding, tassen, handschoenen, hesjes, enz. op de plaats van bestemming komen leveren wij als internationaal verhuisbedrijf de volgende diensten:

  • Het innemen en opslaan van de materialen in onze loodsen, tot vertrek naar Oekraïne.
  • Het regelen van het vele papierwerk, om zo betaling van invoerrechten te voorkomen.
  • Het inplannen van transport en het vervoeren van deze spullen in onze  verhuiswagens naar de voetbalclub in Oekraïne.

Dit doen wij volledig belangeloos.

Overtollige kleding van de vv BG’55 wordt inmiddels al een aantal jaren door ons getransporteerd naar de Oekraïne.

Dankzij deze kleding, tassen, handschoenen, hesjes, enz. kunnen ook armen in de kleren worden gezet en een potje voetballen.

Zie ook het nieuwsbericht op de website van Ede Stad
MVO bij Waaijenberg, voetbal voor kansarmen in Oekraïne, tenue Blauw Geel'55 EDE  MVO bij Waaijenberg, voetbal voor kansarmen in Oekraïne, tenue Blauw Geel'55 EDE