Menu

Een energie neutrale opslagloods


Het verhuisbedrijf Mondial Waaijenberg Verhuizers verduurzaamt haar panden en ontplooit hiervoor diverse initiatieven. Zo streeft Mondial Waaijenberg Verhuizers ernaar om binnen 10 jaar een energie neutrale opslagloods te hebben.

Volgens Jan van Santen, directeur Mondial Waaijenberg Groep sinds 1993, is het bedrijf het aan haar stand verplicht om op een duurzame manier om te gaan met milieu en om op een maatschappelijk verantwoorde manier (MVO) te ondernemen.

Tijdens de bijeenkomst van netwerkclub MKB Valleiregio, van 25 januari jl., vertelde Jan van Santen meer over de verduurzamingsstappen die Mondial Waaijenberg Verhuizers genomen heeft.

Zo worden cq wordt er:

  • Warmtepompen aangeschaft
  • LED-verlichting geplaatst
  • Optimalisatie van klimaatbeheersing en ventilatie doorgevoerd
  • Zonnepanelen aangeschaft

Dit levert jaarlijks aanzienlijke besparingen op. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

Monitoring van de gegarandeerde energieprestatie

Op een geavanceerd monitoring platform, waar de gas- en elektriciteitsmeters van Mondial Waaijenberg Verhuizers op aangesloten zijn, zal precies worden bijgehouden of de gegarandeerde energieprestatie daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Bij eventuele afwijkingen van het feitelijke energieverbruik ten opzichte van de gegarandeerde besparing, komt Fit Our Future namens Mondial Waaijenberg in actie.

MVO

MVO is binnen de cultuur van Mondial Waaijenberg Verhuizers heel normaal. Verschillende onderdelen van de onderneming leveren het bewijs van circulaire economie. Zoals Facility Warehousing waarbij bruikbare inventaris gerecycled wordt voor gebruikt op andere werkplekken en bijvoorbeeld voorschoolprojecten in het buitenland. Maar ook een energieneutrale opslagloods voor de  verhuisgroep is een streven waarin de verhuisgroep graag investeert.