Menu

Gastles van Opa Jan de Verhuizer

24 kinderen uit in groep 1 en 2 van Basisschool de Windroos, te Wijk bij Duurstede, ontvangen gastles van Opa Jan de Verhuizer.

Het thema verhuizen sluit erg aan bij de belevingswereld van de kinderen, veel kinderen in de klas zijn onlangs verhuisd of gaan binnenkort verhuizen.  

Maar wat is verhuizen nu eigenlijk?

Opa Jan, directeur van Mondial Waaijenberg Verhuizers, voert al jaren verhuizingen uit en is de uitgelezen persoon om antwoord te geven op deze vraag. Opa Jan vertelt over verhuizen in het verleden, met paard en wagen en over verhuizen anno 2019 in luxe luchtgeveerde meubelwagens, CO2 neutraal verhuizen etc..

Er wordt een verhuiswagen nagetekend en de kinderen leren hoe ze verhuisdozen moeten vouwen, spullen moeten inpakken, zodat alles heel blijft tijdens de verhuizing en hoe alles weer uitgepakt moet worden.

Op het moment dat de ‘uitpakploeg’ bezig is leert Opa Jan de kinderen een liedje over Marietje, Jan en Koen, die voor moeder een boodschap doen…

Echte verhuisdozen en -kleurboeken

De kinderen zijn blij met de echte verhuisdozen om mee te spelen en de verhuiskleurboeken en potloden zorgen voor veel tekenplezier.

MVO bij Mondial Waaijenberg Verhuizers

In het kader van MVO geeft Opa Jan met regelmaat gastlessen over verhuizen. Dit doet hij met veel verve en plezier. MVO is voor Mondial Waaijenberg Verhuizers een belangrijke pijler binnen de bedrijfsvoering. Meer weten over MVO of wilt u een gastles verzorgd door Opa Jan? Neem contact op of stuur een e-mail met uw vraag.