Menu

In actie voor De Verhuisfamilie

Namens stichting De Verhuisfamilie is het verhuisteam van Mondial Movers Waaijenberg Groep, samen met Vivens en de vrijwilligers van stichting Present Ede in actie gekomen om iemand zonder sociaal vangnet te verhuizen.

Mondial Movers Waaijenberg Groep komt in actie voor De Verhuisfamilie en voert verhuizing belangeloos uit

De Verhuisfamilie, verhuizing belangeloos uitgevoerd

De hulpvraag voor deze verhuizing kwam vanuit Stichting Present Ede en deze hebben wij op 1 maart jl. mogen uitvoeren voor De Verhuisfamilie. De Verhuisfamilie is één van de initiatieven van Mondial Movers Foundation en is opgericht voor mensen die moeten verhuizen maar niet de financiële middelen en/of het sociale vangnet hebben om dit te regelen. Deze verhuizing heeft ons Erkende Verhuisbedrijf geheel belangeloos uitgevoerd.

Thomas Steenbergen, Algemeen Coördinator bij Stichting Present:

“Bedankt voor jullie inzet en betrokkenheid! Na afloop heb ik nog contact gehad met de hulpverlener. Mevrouw is erg blij en dankbaar voor jullie hulp. Alles is goed gegaan, en daar is ze erg blij mee.

Naast dat jullie een helpende hand hebben geboden, hebben jullie hiermee ook laten zien dat zij er niet alleen voor staat. In de komende weken gaan vrijwilligers van onze stichting nog bij deze mevrouw aan de slag om de nieuwe woning verder aan te kleden, zodat het ook echt een fijn thuis wordt voor haar.”

De verhuisfamilie, stichting Present en Vivens

De Verhuisfamilie wordt gevormd door de Organisatie voor Erkende Verhuizers [Mondial Movers verhuisbedrijven zijn hierbij aangesloten] en stichting Present [een landelijke vrijwilligersorganisatie]. De vrijwilligers van deze stichting verzorgen het inpakken van de inboedel en de verhuisbedrijven, waaronder Mondial Movers Waaijenberg Groep, brengen de inventaris over. Stichting Vivens is een organisatie die zich inzet op het gebied van ambulante begeleiding vanuit WMO.

De Verhuisfamilie is om praktische hulp te bieden, maar is er ook om iemand het gevoel te geven dat diegene er niet alleen voor staat. Een verzoek indienen bij De Verhuisfamilie kan via het aanvraagformulier. Stichting Present beoordeelt de aanvraag en kijkt vervolgens of er een Erkende Verhuizer beschikbaar is rond de gewenste verhuisdatum. Bij deze aanvraag werd de hulp ingeschakeld van Mondial Movers Waaijenberg Groep. Met de inzet van vier verhuizers, een verhuiswagen en een verhuislift kon de inventaris efficiënt overgebracht worden naar het nieuwe adres. Vanuit Present waren vrijwilligers aanwezig om ondersteuning te bieden.

KSO bij Mondial Movers Waaijenberg Groep

Mondial Movers Waaijenberg Groep is in het bezit van het Keurmerk Sociale Onderneming en heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Voor het Keurmerk Sociale onderneming [KSO] worden de 17 Duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties aangehouden, die als doel hebben om de wereld te verbeteren en mooier te maken. Thema’s als onderwijs, armoede, economie en klimaat komen aan de orde. SDG 1: ‘geen armoede’. De belangeloze inzet voor het goede doel de Verhuisfamilie past bij dit streven.