Menu

Verhuizen naar Zuid Afrika (Fam. Verhoeven)

Eindelijk een bericht van ons uit Zuid Afrika. Inmiddels zijn we nu 3 maanden in Bethlehem en hebben we het erg naar ons zin.
Namens de twee familie’s Verhoeven wil ik jullie hartelijk bedanken voor de goede service die we van jullie hebben gekregen. 
Dit begon al op woensdag 26 oktober, toen Joop en Steven ons kwamen helpen met het inpakken van de nog overgebleven grote spullen (de rest was al ingepakt).
Wij kunnen niet anders zeggen dat ze dat met heel veel zorg hebben gedaan zelfs het inladen van de container de volgende dag was zo gebeurd en alles paste in de container er was zelfs nog plek over dat hadden we niet gedacht.

En dan is alles weg het huis helemaal leeg en dan is het maar afwachten of alles goed zal gaan.  Op 4 november is de container de boot opgegaan. Op 16 november ontvingen we van mijn zwager een mail, met de vraag van de heer Jagath, firma Elliot, om papieren  in te vullen, voorzien van een kopie van het paspoort van Wim.

Op 17 november, de dag van vertrek, samen met John van Ingen de papieren ingevuld en de stukken, samen met een kopie via DHL, opgestuurd. 17 november zijn we op het vliegtuig gestapt en de volgende dag kwamen we aan in Zuid Afrika.

En dan wordt het spannend, zal alles goed gaan, mag de container zo het land in? Je haalt je van alles in je hoofd. De telefoon gaat, de heer Vivek Jagath, of we een kopie van het paspoort van Wim hadden met een geldig stempel voor verblijf in Zuid Afrika, want het kopie dat  was opgestuurd werd niet geaccepteerd. Dat was even schrikken!

Gelukkig kwamen wij erachter dat het een stempel betrof die niet meer geldig was. Natuurlijk stond de nieuwe stempel er nog niet op, we waren immers de 18 de november in Afrika aangekomen. Dus een kopie van het paspoort met geldige stempel gemaakt en doorgestuurd.

Dan komt het bericht dat de papieren in orde zijn en de container is vrijgegeven en ja wel op dinsdag 6 december om 09.30 uur zou de container voor de deur staan, wat een opluchting zeg!
En dan is het 6 december 06.30 uur, we liggen allemaal nog te slapen als de honden als een gek te keer gaan. We horen een hoop herrie, de vrachtwagen met de container staat voor de deur.

Eerst maar een kopje koffie gedronken en wachten tot het personeel er is, want de container kon niet helemaal voor de deur komen. Om 8.00 uur konden we beginnen met het lossen van de container en om 11.30 uur was de container leeg.

Alles stond nog in de container zoals het was ingepakt er was niets verschoven, alles was nog heel. Met veel plezier hebben we alles uitgepakt.
In ieder geval heel veel dank dit geld ook voor de heer Vivek Jagath.

Groetjes uit Zuid Afrika,

Familie A.J. Verhoeven (André, Ingrid, Lotte, Hidde en de nieuwe telg Jelle)
Familie W. Verhoeven (Wim, Ellen en Ilse)