Menu

Piano verhuizen van een 70-jarige dominee (verhuisverhaal)

Een 70-jarige dominee en zijn vrouw nodigen ons uit voor bezoek in verband met verhuizing naar een kleinere woning. Zij wonen nu al 25 jaar in een drive-inwoning en gaan naar een woning geheel gelijkvloers. Tot de inboedel die moet worden verhuisd behoort ook een grote, oude, zwarte, Duitse piano, van zo’n 250 kg.

Bezorgd of de piano de verhuizing wel overleeft

Mevrouw is 40 jaar pianolerares geweest en erg gehecht aan haar muziekinstrument. Ze is bezorgd of de piano de verhuizing wel overleeft. De piano staat op de eerste verdieping en kan niet via de wenteltrap naar beneden. Hij zal dus over het balkon aan de achterkant naar beneden moeten worden verhuisd. Ik vraag aan het paar, hoe deze piano indertijd binnen is gebracht. Dat blijkt met een zware hijskraan te zijn gebeurd die toen achter het huis kon komen. Vanwege verdere bebouwing en bomen, planten om het huis, kan de kraan er nu niet meer bijkomen.

Waaijenberg heeft jarenlange ervaring

Gezien onze jarenlange ervaring, o.a. met RIPPEN piano’s en na de situatie in en rond het huis goed bekeken te hebben stel ik de volgende mogelijkheden voor:

  1. met een van onze electro-liften en met vier man of
  2. met twee grote ladders tegen het balkon en zo de piano over het balkon laten zakken, uiteraard weer met 4 man: 2 man op het balkon en 2 man op de ladders.

Dominee en zijn vrouw hebben er vertrouwen in

Dominee en zijn vrouw hebben er nu wel vertrouwen in. Bij het weggaan heeft mevrouw nog een vraag: ” Gaat het wel eens fout bij de verhuizing van zo’n zware piano ?” “Nou,” zeg ik, “meestal gaat het goed, maar heel af en toe gebeurt er wel eens een ongelukje.” “Hoe dan, wat dan?” Wil mevrouw weten.

“Wel,” zeg ik, “20 jaar geleden hadden we nog geen liften en moest alles getakeld worden. We hadden toen een heel zware piano, die van de 6e verdieping vanuit een oud pand moest worden verhuisd. De piano hangt in de piano-takel maar blijkt zo zwaar, dat de 4 verhuizers hem nauwelijks kunnen houden. Hij gaat veel te snel naar beneden…””En toen, en toen ?!”, vraagt mevrouw erg bezorgd. “Wel, de piano suist omlaag en zal zo dadelijk op straat stuiteren…” “Maar wat gebeurde er toen?!” “Nu, de piano ging veel te snel, was niet te houden en kwam boven op de twee verhuizers beneden terecht!” “En, was de piano nog heel?” wil mevrouw angstig weten. “Ja hoor, het was van degelijk fabrikaat, niks aan de hand, maar de twee verhuizers die beneden stonden hebben sindsdien wel platvoeten.”