Menu

Popup Festival in Ede centrum

Arno Setz organiseert jaarlijks het Popup Festival in Ede centrum. Dit jaar vindt het festival plaats op 25, 26 en 27 mei en de voorbereidingen zijn al in volle gang.

Bouw 3 meter hoge stoel

Arno kwam via het Cultuurfonds Ede in contact met Jan van Santen. Arno was op zoek naar ruimte waarin hij een 3 meter hoge stoel kon gaan bouwen en Mondial Waaijenberg Verhuizers heeft ruim 5.000 m2 aan beveiligde opslagloodsen, dus de match was snel gemaakt. De stoel wordt uiteindelijk als eyecatcher geplaatst naast een podium waarop acts worden uitgevoerd.

Belangeloos beschikbaar stellen van ruimte

Mondial Waaijenberg Verhuizers heeft de ruimte volledig belangeloos beschikbaar gesteld, zodat Arno en zijn team de stoel kon gaan bouwen. HSR pallets stelt heeft de pallets aangeleverd die in de stoel verwerkt worden. Verder worden er diverse grote kunstwerken ontwikkeld met verschillende kunstenaars.

Ook meedoen aan het popup festival?

Dat kan als groep maar ook als individu, als figurant, als vrijwilliger of als act. Iedere act speelt 2 uur en verplaatst zich door Ede-Centrum.
Voorbeelden van een Pop-up:

  • Een koor dat ‘op-popt’ terwijl je boodschappen doet bij de HEMA.
  • Een flashmobtheateract op een terras waarbij aan een tafeltje ineens een relatiecrisis lijkt te zijn begonnen.
  • Een optreden in onze ‘magic box’: een levensgrote kist waarin allerlei acts plaatsvinden.
  • Schilders die exposeren op een boom bij het Museumplein.
  • Een act van een saxofonist op een balkon hoog in de lucht.
  • Een dichter die gedichten in je oor fluistert als je in de lift staat van de parkeergarage.

U kunt putten uit bestaand werk, iets nieuws maken of een onverwachte samenwerking aangaan met een andere artiest. In dit filmpje ziet u hoe het er vorig jaar aan toeging op het Pop-up Festival. Op de website www.popupfestival.nl is is meer informatie te vinden, of stuur een e-mail naar info@arnosetz.nl