Menu

Reboundrien de Alpen in tegen kanker!

Rien van Engelenburg doet zijn verhaal tijdens zijn bergrace op de Alpe d’Huez.

Deze gesponsorde race wordt gedaan om geld in te zamelen voor het goede doel.

Rien vertelt:

Vandaag een bijzondere nieuwsbrief vanuit het dorp Alpe d’Huez waar ik pas verblijf. In deze nieuwsbrief wordt vooral ingegaan op sportherberg Le Gros Chêne in de Vogezen waar ik geweest ben voor dat ik door ben gaan reizen naar de Alpen.

Bij deze sportherberg ben ik tijdens het trainingsweekend begin mei ook geweest met veel plezier. Hier heb ik diverse bergen weer beklommen zodat ik een lekkere hoeveelheid hoogtemeters en afstand had als voorbereiding voor de Alpe d’Huez. Hier heb ik onder andere Col de Sapois, Col du Ballon d’Alsace, Col du Peutet, Col de Grosse Pierre, Col des Feignes Sous Vologne, Col de La Schlugt en de Hohneck. Hier zaten pittige klimmen tussen die niet allemaal gelijkmatig waren en niet allemaal even lang. Maar 1 ding is zeker en dat is een bijzonder mooie omgeving om in te fietsen en waar het vrij rustig is op de wegen.

29 mei 2009 heb ik voor het eerst de Alpe d’Huez bedwongen zonder eigenlijk erg diep te moeten gaan. Omdat ik boven op de berg slaap moest ik dus eerst afdalen en dat is op diverse plekken ook uitkijken. Het is wel zeker genieten dat afdalen en het was wel bijzonder omdat je door de laaghangende bewolking heen moest. De temperatuur werd toen ook ineens een stuk koeler dus was blij dat ik mijn windjack aan had. Uiteindelijk na het afdalen even lekker een terrasje gepakt in het plaatsje Le Bourg-d’Oisans. ik de Alpe d’Huez beklimmen voor het eerst! Het eerste stukje is gelijk 10% dus rustig gestart en dat was wel wijs ook, maar hoe verder ik om hoog kwam des te makkelijker het ging voor mijn gevoel, maar toch niet sneller gaan fietsen omdat ik de berg niet ken. De snelheid die ik aanhield was gemiddeld zo een 10km per uur en heb doorgefietst tot aan de finishlocatie van de tour de France. De klim is in het begin erg pittig, maar als je je ritme hebt dan lukt het zeker.