Menu

Richtlijnen verhuizen tijdens coronacrisis

Gaat u binnenkort verhuizen en wilt u weten of deze tijdens de coronacrisis uitgevoerd kan worden? Wij geven wij u graag antwoord en meer informatie op veel gestelde vragen en de geldende richtlijnen die zijn opgesteld om uw verhuizing veilig uit te voeren. 

Is verhuizen tijdens de coronacrisis mogelijk?

In het kort is het antwoord: Ja!

Het is op dit moment nog gewoon mogelijk om tijdens de coronacrisis te verhuizen. De verhuizingen die Mondial Movers Waaijenberg Groep voor de komende periode heeft ingepland worden niet geannuleerd vanwege het coronavirus. 

Er zijn wel een aantal uitzonderingen en als Erkende Verhuizer nemen wij extra veiligheidsmaatregelen. Daarnaast vragen wij van u ook een aantal aanpassingen, zodat uw veiligheid en die van onze verhuizers gegarandeerd kan worden. Een toelichting over de genomen maatregelen vindt u hieronder. 

Verhuisofferte aanvragen en uw verhuizing inplannen

Het is op dit moment nog steeds mogelijk om een verhuisofferte aan te vragen en om uw verhuizing in te plannen. Hiervoor kunt u onderstaande button gebruiken of het aanvraagformulier op de website invullen. Ook kunt u direct contact zoeken met een van onze medewerkers: 0318 – 624 555. Nadat wij uw digitale aanvraag hebben ontvangen nemen wij contact met u en plannen wij een afspraak in bij u op locatie, voor de verhuisopname. Hiervoor gelden dezelfde maatregelen als bij de uitvoering van uw verhuizing: de verhuisadviseur houdt gepaste afstand en schudt u geen hand. 

Verhuisofferte aanvragen

Wanneer kan mijn verhuizing (misschien) niet doorgaan?

In sommige gevallen kan het nodig zijn om uw verhuizing te verplaatsen naar een andere datum. Wij vragen wij u om contact op te nemen wanneer u:

 • Verkoudheid of griepverschijnselen heeft.
  Heeft één van uw gezinsleden vlak voor de verhuizing een verkoudheid of griepverschijnselen, dan is het voor onze verhuizers niet veilig om bij u te werken. Wij vragen u om vooraf contact met ons op te nemen, in onderling overleg zoeken wij naar een passende oplossing.
 • Een internationale verhuizing naar een land in lockdown gepland heeft.
  Op dit moment geldt in veel landen een complete lockdown. In sommige gevallen zijn grenzen gesloten, maar wordt verhuizen gezien als noodzakelijk verkeer. In overleg met u wordt besloten of de verhuizing kan doorgaan. Voor andere landen geldt dat verhuizen vanaf buitenaf niet is toegestaan.
  Heeft u een internationale verhuizing gepland staan? Wij raden u aan om contact op te nemen met de ambassade, daar kunt u informatie inwinnen over de geldende regelgeving van het land waar u naartoe verhuist.

Ik heb een vraag

Extra veiligheidsmaatregelen

Mondial Movers Waaijenberg Groep heeft extra veiligheidsmaatregelen doorgevoerd en volgt de regels van het RIVM. Zo kunt u vlekkeloos en veilig verhuizen tijdens de coronacrisis.

 • Verhuismedewerkers met verkoudheid of griepverschijnselen mogen niet werken.
 • Er worden geen handen geschud.
 • Verhuismedewerkers wassen extra vaak hun handen.
 • Materiaal en verhuiswagens worden regelmatig gedesinfecteerd.
 • Betalingen gaan per pin of per factuur, als dat laatste vooraf is afgesproken.
 • Fysieke contactmomenten worden tot een minimum beperkt.
  Er wordt één contactpersoon aangewezen vanuit het verhuisbedrijf, en één contactpersoon vanuit het gezin.

Uw bijdrage om veilig te verhuizen

Om de veiligheid van u en onze medewerkers tijdens de verhuizing te kunnen garanderen, tijdens deze coronacrisis, vragen wij u om het volgende:

 • Bent u of zijn uw gezinsleden vlak voor de verhuisdag ziek of verkouden, neem contact met ons op. 
 • Onze verhuizers moeten regelmatig hun handen kunnen wassen. Wilt u zorgen voor stromend water en zeep, zowel op het oude woonadres alsook op de nieuwe locatie?
 • Zorg ervoor dat uw spullen ingepakt en verhuisklaar staan.
  Alles wat in dozen past, moet in een doos zitten. 
 • Om uw matrassen in te pakken kunt u een matrashoes gebruiken, beddengoed kunt u in plastic zakken doen. 
  Matrashoezen zijn bij Mondial Movers Waaijenberg Groep verkrijgbaar.
 • Wijs een aanspreekpunt aan vanuit uw gezin die communiceert met de contactpersoon die aangesteld is vanuit ons verhuisbedrijf.
 • Tijdens de verhuizing bewaart u fysieke afstand van de verhuizers.
  U kunt op afstand aanwijzingen geven, u helpt niet mee met sjouwen.
 • U nodigt geen vrienden of familie uit tijdens de verhuizing.
 • Betalingen gaan per pin of per factuur, als dat laatste vooraf is afgesproken.
 • Gebruik wegwerpbekers, op die manier kunnen onze verhuizers veilig koffiedrinken.
 • U zorgt voor eigen vervoer naar uw nieuwe woonadres,
  helaas is het op dit moment niet mogelijk om mee te rijden in de verhuiswagen.

Doe-het-zelf verhuizing tijdens corona | richtlijnen van de overheid

Wanneer u van plan bent om te verhuizen met de hulp van vrienden en familie, dus zonder verhuisbedrijf, dan liggen de zaken anders.

De overheid heeft bepaald dat bijeenkomsten in de publieke ruimte van drie of meer personen voorlopig niet is toegestaan en dat iedereen 1,5 meter afstand aanhoudt. Het is ingewikkeld of zelfs onrealistisch om u te houden aan deze richtlijnen tijdens een doe-het-zelf verhuizing.

Het advies luidt dan ook: probeer uw doe-het-zelf verhuizing uit te stellen tot een later moment, of overweeg om uw verhuizing bij de professionele verhuizers van Mondial Movers Waaijenberg Groep onder te brengen en verhuis vlekkeloos en veilig tijdens de coronacrisis.

Meer weten

De veiligheidsmaatregelen die Mondial Movers Waaijenberg Groep hanteert zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en overheidsmaatregelen. De situatie kan op elk moment veranderen. Voor actuele informatie rondom uw verhuizing tijdens de coronacrisis adviseren wij u om contact op te nemen met één van onze medewerkers, bel 0318 624 555 of zend een e-mail en wij nemen contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

Prijsopgave ontvangen of heeft u een vraag?
Prijsopgave ontvangen of heeft u een vraag?

Wilt u een prijsopgave ontvangen, heeft u een vraag over verhuizen met Erkende Verhuizer Mondial Movers Waaijenberg Groep, of wilt u meer weten over onze beveiligde en geklimatiseerde opslagfaciliteiten?

Gebruik één van onderstaande buttons of bel direct met één van onze verhuisadviseurs: 0318 – 624 555.