Menu

‘The Art of Ede’ is het startsein voor Cultuurfonds Ede

Op 2 februari jl. vond in Akoesticum ‘The Art of Ede’ plaats. ‘The Art of Ede’ is het startsein voor Cultuurfonds Ede. Acht Edese beeldend en uitvoerend kunstenaars kregen het podium en presenteerden hun werk aan de jury, die vervolgens een donatie uitbracht.

‘The Art of Ede’ is het startsein voor Cultuurfonds Ede

‘The Art of Ede’ is het startsein voor Cultuurfonds Ede. Jan van Santen, directeur Mondial Waaijenberg Verhuizers, nam samen met drie andere ondernemers zitting in de jury. Totaal is er 7.500,00 aan geld toegekend waarvan 70% direct naar de kunstenaars gaat en 30% naar het Cultuurfonds Ede.

Afwisselend programma

Onder de bezielende leiding van presentator en wethouder Johan Weijland, tevens initiator van Cultuurfonds Ede, genoten de aanwezigen van een afwisselend programma.

Zo speelden Arno Setz en Annemieke van Westerloo een stukje van hun theater-act. Vertelde Ellen Bouter over haar Woest & Bijster Festival. Hadden Ed van Seters en Benjamin Koops een beeldend verhaal over het militaire erfgoed en wijdde schilder Roland Aalbers uit over het gebruik van licht en perspectief in zijn werk.

Vervolgens trakteerde de band The Coincidences het publiek op Ierse folk muziek en beeldhouwer Roeland van de Wall Repelaer presenteerde een prachtig beeld. De clowns act van de acteurs van MoMo Theaterwerkplaats zorgde voor de nodige lachsalvo’s en Maaike van Wonderen danste haar solo.

Bekijk hier de Film,  gemaakt door Chris Ouboter

Een jaar lang gratis expositieruimte

De bedrijven OVB en Mondial Waaijenberg Verhuizers stellen het komende jaar expositieruimte in hun panden ter beschikking voor de kunstenaars Roland Aalbers en Roeland van der Wall Repelaers. Dit ligt volledig in lijn met de visie van het Cultuurfonds Ede die de sectoren kunst & cultuur en het bedrijfsleven met elkaar wil verbinden, om op die manier het leefklimaat in de gemeente Ede door middel van kunst en cultuur aantrekkelijker te maken.

Over Cultuurfonds Ede

Cultuurfonds Ede is een publiek-privaat fonds dat recentelijk opgericht is op initiatief van de gemeente Ede. Cultuurfonds Ede heeft als doel het leven in de gemeente Ede aantrekkelijker te maken door middel van kunst en cultuur. Cultuurfonds Ede zal zich bij het realiseren van haar doelen met name richten op het verbinden van ondernemers uit de sectoren kunst en cultuur enerzijds en het bedrijfsleven anderzijds.