Menu

Beweringen, soms liggen zaken anders dan je wordt voorgespiegeld…

Als verhuizer wordt er van alles tegen je gezegd en beweerd en het is niet altijd eenvoudig om de juiste informatie boven water te krijgen.

Offerteopname

Een aantal weken geleden ging ik bij een familie Pieterse te Ede op bezoek voor een offerteopname. Ze gingen naar Bennekom verhuizen. Mevrouw Pieterse had mij vooraf gezegd hoe ik moest rijden naar hun adres, dit omdat de straatnaambordjes en hun huisnummer moeilijk leesbaar waren.

Wel goed oppassen!

Volgens haar moest ik oppassen dat ik niet bij het verkeerde huis aanbelde, de overburen waren heel lastige en luidruchtige mensen en vanwege die buren gingen ze verhuizen, aldus mevrouw Pieterse.

Na enig zoeken kom ik op het juiste adres, ik word binnengevraagd en vriendelijk verwelkomt: “Leuk, dat u er bent!”.

Het huis zit vol met familie en kennissen en ik krijg koffie en taart aangeboden, heel attent. Ik vermoed dat er al een afscheidsfeestje wordt gehouden, maar de heer des huizes blijkt jarig te zijn.
Met een oom, die naast me op de bank zit, ontstaat een leuk en geanimeerd gesprek en wij blijken een gezamenlijke kennis te hebben.

Na een tweede bakje koffie denk ik: nu toch maar eens door het huis lopen om te zien wat er moet worden verhuisd. Gelukkig komt mevrouw naar mij toe en vraagt me: “Wat komt u eigenlijk doen, behalve mijn man feliciteren?”
“Nou,” zeg ik, “ik kom voor de offerteopname voor uw verhuizing richting Bennekom!” “Dan moet u hier niet zijn, maar bij onze overburen… Familie Pieterse, die lastige en schreeuwende mensen!” zegt mevrouw Pieterse.

Vriendelijk & gastvrij

Toen ik uiteindelijk bij de ‘echte’ familie Pieterse was aangekomen, bleek het allemaal best mee te vallen: ook dat waren vriendelijke en gastvrije mensen, met koffie en koek. Voor de koek heb ik echter bedankt, vanwege de lijn. Dat ik al taart had gegeten bij de overburen, heb ik maar verzwegen.

Zo zie je maar weer soms liggen zaken echt anders dan je wordt voorgespiegeld.

(De vermelde persoonsnamen in dit verhuisverhaal zijn fictief)

Meer informatie

Heeft u verhuisplannen en bent u benieuwd wat Mondial Waaijenberg groep voor u kan betekenen? Download onze brochure voor meer informatie, vraag vrijblijvend een offerte aan, neem contact (op met één van onze medewerkers of bel: 0318 – 624 555.