Menu

Soms zit het tegen (internationaal verhuisverhaal)

Vorige keer vertelde ik over een rit naar Portugal en de opdracht om op de weg terug 20 ton handel op pallets te laden in Dax, Frankrijk. Woensdag, laat in de middag, komen we aan in Dax. We zijn eigenlijk te laat, maar mogen gelukkig nog laden. De 20 ton moet vrijdagmorgen in Houten zijn dus we hebben onze tijd hard nodig.

Parkeer maar effe achteruit…

“Parkeer maar effe achteruit met die combi,” zegt de Franse magazijnmeester. Zo gezegd zo gedaan. Vooruit rijden met een aanhanger gaat best goed, maar achteruitrijden is voor mij lastiger zo blijkt, ik ben meer een luxe-chauffeur.

De aanhanger schaart en een kabel knapt! Een monteur wordt gebeld en hij repareert de schade. De kosten ca. Hfl 500, erg jammer!

Uiteindelijk konden we toch laden. Daarna gaan we in Dax een hapje eten bij de plaatselijke chinees. De eigenaar blijkt ook een Rotterdammer te zijn, dus het wordt een gezellige avond. Het is inmiddels 12 uur ‘s nachts geworden en we zetten de combi midden op het marktplein, voor het stadhuis, naast een groot grasveld.

Een nat pak

In slaapcabine slapen vind ik te warm en gezien de nachtelijke temperatuur, van ca. 20°C, kies ik ervoor om lekker in m’n slaapzak op het gras, naast de auto, te gaan slapen. Om 5 uur ‘s morgens word ik wakker door geritsel…aan het eind van het grasveld zijn de sproeiers gaan werken. Ik heb dorst, toch teveel sambal gegeten en ik besluit om een beetje water drinken bij één van de sproeiers. Daar aangekomen stoppen de sproeiers en wordt er aan de andere kant gesproeid, dus daar maar een slokje water genomen. Ik ga m’n slaapzak weer in om nog een uurtje slaap te pakken. Terwijl ik me omdraai bedenk ik mij dat die sproeiers ook best mijn kant op kunnen gaan, dus ik ga snel mijn slaapzak uit! Helaas…ik ben te laat. Geheel doorweekt besluiten we om 5.30 uur maar te vertrekken uit Dax, richting Nederland.

Weggezakte brandstof ter hoogte van Charles de Gaulle

Om ca 18.00 uur rijden we door Parijs heen en lijkt mij aardig om een paar leuke foto’s bij vliegveld Charles de Gaulle te maken, voor ons fotoboek. Ik ben aan de beurt om te rijden, de brandstof is bijna op, maar één fotootje voor de volgende tankbeurt zal nog wel lukken denk ik. De combi parkeer ik onder een viaduct, onder een landingsbaan, ik loop naar een mooie plek en neem een foto van een landend vliegtuig. Teruggekomen bij de auto staat de Parijse politie het verkeer te regelen. Wij hadden daar nooit mogen staan!

We worden gevraagd om z.s.m. met onze combi te vertrekken… allez, allez, weg met die auto. Dat willen wij uiteraard, maar wat blijkt?! We staan geparkeerd op een hellinkje, daardoor is de brandstof weggezakt en tot overmaat van ramp kunnen we niet meer starten. Een behulpzame, passerende automobilist koopt voor ons een beetje diesel, dankbaar vullen wij onze tank bij, maar de motor start nog steeds niet. Inmiddels staat er een enorme file. We besluiten om een kraanauto te bestellen om ons weg te slepen. Opnieuw kosten nu ca. Hfl 600, weer heel erg jammer!

Gelukkig arriveren wij op tijd in Houten en kunnen wij de 20 ton aan goederen in perfecte staat afleveren. Je maakt zo wel eens wat mee. Het leven van een verhuizer gaat niet altijd over rozen.

Meer informatie

Heeft u verhuisplannen of gaat u emigreren en bent u benieuwd wat Mondial Waaijenberg groep voor u kan betekenen? Download onze brochure voor meer informatie, vraag vrijblijvend een offerte aan, neem contact op met één van onze medewerkers of bel: 0318 – 624 555.