Menu

Verhuizen van Ede naar Groningen (verhuisverhaal)

Ongelukje. Als verhuizer maak je de vreemdste dingen mee.

Verhuiskosten

Een aantal jaren geleden moest ik op een avond een familie Smit te Ede bezoeken, zij gingen naar Groningen verhuizen. Ik vraag naar de wensen, gaan ze zelf inpakken en hoe zit het met kasten, ledikanten, enz. gaan zij demonteren en monteren, of moeten wij dat doen. Ik loop door het huis en stel de omvang van aard en volume vast, reken uit wat het moet kosten en doe een prijsopgave voor verhuizen, inpakken, enz.

Gekozen voor Waaijenberg als verhuizer

Mijnheer en mevrouw kunnen nog niet beslissen: ze krijgen nog bezoek van een verhuizer uit het noorden, die ook prijsopgave komt doen, dus over ca. 1 week hoor ik of wij de gelukkige verhuizers zijn geworden. Na twee dagen belt mevrouw Smit op en geeft ons opdracht voor de verhuizing. Mijn reactie: “Bedankt”, en: “dat heeft u snel besloten!” Mevrouw vertelt me dan de reden van haar besluit.

Haar besluit

De andere verhuizer wilde perse op een bepaalde avond op bezoek komen, omdat hem dat het beste paste. De heer en mevrouw Smit hadden die avond een verjaardagsfeest elders, waren dus niet thuis. De verhuizer had gezegd: “Leg maar een sleutel onder de vuilnisbak en dan kom ik wel binnen en dan zie ik wel wat er verhuisd moet worden.”

Mevrouw Smit had dat niet leuk gevonden, maar was overtuigd door de verhuizer om toch maar gezellig een feestje te vieren en hij zou zijn gang wel gaan. De verhuizer was gekomen, had de sleutel echter niet onder de vuilnisbak gevonden, maar zag dat er op de 1e verdieping een raampje openstond, had toen een trapleer uit de schuur gehaald en was via de regenpijp naar boven geklommen.

Drie grijze vlekken in de witte vloerbedekking

Bij het naar binnenstappen door het raam had hij de gordijnen opzij geschoven, waarbij drie potten met planten uit de vensterbank, op de witte vloerbedekking, kapot waren gevallen. Hij had toen uit de werkkast veger en blik gepakt, alles opgeveegd. Met water geprobeerd om de zwarte plekken van de pot-aarde schoon te maken. Helaas was dat niet gelukt en er zaten nu grote grijze vlekken op de mooie witte vloerbedekking.

“Wat een ongelukkige samenloop van omstandigheden!” zeg ik als reactie op haar relaas. “Ja,” zegt mevrouw, “maar dat was nog niet ergste; die verhuizer is niet in ons huis geweest, maar bij de buren. Over de vloer wij hebben nu reuze bonje met elkaar!”

Gaat u verhuizen van Ede naar Groningen?

Dan kom ik ook graag bij u langs voor een verhuiskosten-opgave. Natuurlijk op een tijdstip wat u uitkomt.

Jan van Santen

Prijsopgave ontvangen of heeft u een vraag?
Prijsopgave ontvangen of heeft u een vraag?

Wilt u een prijsopgave ontvangen, heeft u een vraag over verhuizen met Erkende Verhuizer Mondial Movers Waaijenberg Groep, of wilt u meer weten over onze beveiligde en geklimatiseerde opslagfaciliteiten?

Gebruik één van onderstaande buttons of bel direct met één van onze verhuisadviseurs: 0318 – 624 555.