Menu

Verhuizing van het Militair Historisch Informatie Punt

Het Militair Historisch Informatie Punt (MHIP) uit Ede, heeft eind vorige maand een nieuwe locatie gekregen en is nu gevestigd in de voormalige hoefsmederij van de Arthur Koolkazerne. De Verhuizing van het Militair Historisch Informatie Punt uit Ede werd door Mondial Waaijenberg Verhuizers uitgevoerd op 7 mei jl.

Feestelijke opening

Met de verhuizing naar deze nieuwe locatie gaat een nieuwe fase in voor het MHIP, alwaar de feestelijke opening op 1 juni 2018 plaatsvond.

Kunstenaar Benjamin Koops ontwerpt educatieve tafels

Momenteel worden er twee educatietafels gemaakt. Kunstenaar Benjamin Koops ontwerpt deze educatieve tafels en maakt de maquettes. Op één maquette zal de slag op de Ginkelse heide getoond worden en de andere educatietafel brengt de zeven kazernes van het Garnizoen Ede in beeld.

Open Monumenten dag

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 8 september a.s. vindt de grote publieksopening plaats. Vanaf die datum biedt het MHIP, aan de hand van twee hoofdthema’s, ‘het Garnizoen Ede’ en ‘Ede tijdens WO2’, een volledig programma voor scholen en groepen die meer willen weten over de militaire geschiedenis van Ede.

U bent op 8 september a.s. van harte welkom om een bezoek te brengen aan het MHIP en meer te weten te komen over de militaire geschiedenis van Ede.

Over Militair Historisch Informatie Punt

Het Platform Militaire History, of wel het Militair Historisch Informatie Punt, heeft zich ten doel gesteld mom de rijke, militaire historie van Ede te documenteren en toegankelijk te houden. U kunt bij het MHIP terecht voor informatie, gastlessen, excursies en tentoonstellingen die te maken hebben met de militaire historie van Ede.

Steunen met een donatie

Begin dit jaar kwam Jan van Santen, directeur Mondial Waaijenberg Groep, tijdens The Art of Ede Promo (Cultuurfonds Ede) in contact met de heer E. van Seters, vrijwilliger bij het Militair Historisch Informatie Punt (MHIP).
Op dat moment werd besloten om het MHIP te steunen met een donatie.

MVO bij Mondial Waaijenberg Groep

Bij Mondial Waaijenberg Groep is MVO een belangrijke pijler in de bedrijfsvoering en wij dragen dan ook graag een steentje bij aan onze maatschappij. Meer informatie over MVO bij Mondial Waaijenberg Groep vindt u hier.

Feestelijke opening nieuwe locatie MHIP. Mondial Waaijenberg Verhuizers verzorgt verhuizing en is sponsor van het MHIP Feestelijke opening nieuwe locatie MHIP. Mondial Waaijenberg Verhuizers verzorgt verhuizing en is sponsor van het MHIP Feestelijke opening nieuwe locatie MHIP. Mondial Waaijenberg Verhuizers verzorgt verhuizing en is sponsor van het MHIP Feestelijke opening nieuwe locatie MHIP. Mondial Waaijenberg Verhuizers verzorgt verhuizing en is sponsor van het MHIP

Fotografie: Bert Vos