Menu

Verhuizingen van Loes – stichting Present – De Verhuisfamilie

Ik kom de kamer binnen. De kamer is niet klein, maar zeker ook niet groot als je beseft dat het zowel woonkamer, slaapkamer, keuken als babykamer is. De baby ligt rustig te slapen in haar wiegje. Op de bank zit de hulpverleenster van Stichting Breder: “Fijn dat je er bent.” Naast haar zit een jonge vrouw, gespannen. Ik voel me wat onwennig, want ik weet dat als ik iets zeg, zij mij niet hoort. Ze steekt haar hand uit: “Ik ben Loes”. Verrast merk ik dat ze best duidelijk kan praten en ze vertelt dat ze goed kan liplezen.

Loes heeft geen contact meer met haar familie. Ze is voor een gewelddadige relatie op de vlucht en moet zo spoedig mogelijk verhuizen. Het raakt me, als moeder, als leeftijdsgenoot. Je zal maar niemand in je omgeving hebben. De buren slaan op de muren als de baby “te hard” huilt. Loes heeft veel meegemaakt in haar leven. Ik heb bewondering voor haar. Een krachtige vrouw die op het punt staat een nieuwe weg in te slaan. Hopelijk met meer rust om weer iets te kunnen opbouwen.

Gelukkig kan ik de Verhuisfamilie inschakelen. Veel spullen zijn het niet die verhuisd moeten worden. Waaijenberg Verhuizers brengt een paar dozen en zorgt op de verhuisdag voor 2 sterke sjouwers en een verhuiswagen. “Het inpakken lukt me wel”, zegt Loes. Op de verhuisdag regelt Present 2 vrijwilligers ter ondersteuning. Ik vertel hun over de situatie en dat ze Loes niet op haar rug moeten tikken als ze haar iets willen vragen. Ze schrikt dan erg. Op haar arm is beter. Flexer Piet haalt het babybedje uit elkaar en zorgt voor praktische ondersteuning. Lianne, ook vrijwilliger bij Present en net als Loes jonge moeder, maakt een praatje met Loes over de baby. Samen vormen zij de familie die Loes nu mist.

De verhuizing verloopt snel: na 1.5 uur rijdt de verhuiswagen Ede uit. Heerlijk om te horen dat Loes in haar nieuwe woonplaats al naar buiten kan om een wandelingetje met de baby te maken!
Ik stuur haar een kaartje met groetjes uit Ede. Dat je huis maar snel een thuis mag worden, Loes.

Groeten, Moniek
Algemeen coördinator Present Ede

(vanwege privacy redenen is de naam Loes gefingeerd)

Bekijk hier hoe een verhuizing via De Verhuisfamilie en Present verloopt: