Menu

B&W Gemeente Ede bezoekt Mondial Waaijenberg Verhuizers


Afgelopen maand is Mondial Waaijenberg Verhuizers, het verhuisbedrijf van Ede en omstreken, vereerd met een bezoek door het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Ede.

Het gevolg ontving een rondleiding door het kantoor en de ruim 5.000 m2 aan opslagfaciliteiten. Daarnaast werd er tijdens dit bezoek stilgestaan bij meer dan een eeuw verhuiservaring en de toekomstplannen van het bedrijf. Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), één van de belangrijke pijlers binnen de organisatie en de verduurzamingsstappen, die in het kader van groen ondernemen genomen worden, kwamen ruimschoots aan de orde.

Verhuisbedrijf in Ede over 10 jaar 100% energieneutraal

Mondial Waaijenberg Verhuizers is opgericht in 1896 en kent een rijke geschiedenis. Het bedrijf blijft in ontwikkeling en naar verwachting is het verhuisbedrijf in Ede over 10 jaar 100% energieneutraal.

Momenteel worden er in het pand en in de opslagloodsen aan de Celsiusstraat 47 energiebesparende maatregelen doorgevoerd, de organisatie Fit Our Future biedt hierbij de helpende hand.

Verder wordt er bij de aanschaf van nieuwe voertuigen, t.b.v. het wagenpark van Mondial Waaijenberg Verhuizers, bewust gekozen voor elektrisch rijden en motoren met de laagste emissies.

Daarnaast wordt er een test gedaan om bodemenergie in te zetten. Bij bodemenergie wordt grondwater gebruikt om het pand in de winter te verwarmen en in de zomer te koelen.

Bij Mondial Waaijenberg Verhuizers verhuist u duurzaam, zowel nationaal als internationaal. Wel zo plezierig voor het milieu.

Kunstwerk

Het college van B&W heeft tijdens dit bezoek een kunstwerk overhandigd aan Jan van Santen, directeur Mondial Waaijenberg Verhuizers. Dit kunstwerk is gemaakt door een bewoner van ’s Heeren Loo, locatie de Hartenberg te Wekerom. Uiteraard krijgt het schilderij een mooie plek op een van de muren in het pand.