Menu

Gespecialiseerd in Canada

De Waaijenberg Groep van verhuisbedrijven, met vestigingen in Ede, Assen, Groningen, Hoogezand, Emmen en Delfzijl, is gespecialiseerd in internationale, overzeese verhuizingen.

Directeur Jan van Santen houdt zich met name bezig met verhuizingen naar Canada.

Wat is het beste moment om het verhuisbedrijf in te schakelen?

“Zodra je bezig bent met het regelen van het visum”, aldus Van Santen. “We komen dan een keer kijken en nemen door wat er mee moet, maar vooral ook wat er mee mág.

Canada heeft voor een aantal zaken strenge eisen om te voorkomen dat er ziektes het land worden ingebracht. Alles wat niet grondig schoon is, wordt of gereinigd (op kosten van de immigrant), of vernietigd. Soms is het dan goedkoper om sommige spullen achter te laten en ze daar nieuw te kopen.” Tijdens het bezoek van een van de verhuisadviseurs worden nadere adviezen gegeven. Een offerte volgt met meerdere opties, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de cliënt.

Eigen agenten

Het inpakken gebeurt zo mogelijk aan huis, om extra handling en kosten van overslag te voorkomen. Hierbij worden speciale verpakkingsmaterialen gebruikt.

Het vervoer naar Canada gaat altijd in een container van de rederij, met verscheping naar Halifax of Montreal. Vanuit deze havens vindt het vervoer plaats per rail of truck verder het land in.

Soms worden kleinere inboedels samengevoegd in een container, waarna de kosten evenredig worden verdeeld.

In alle grote plaatsen in Canada, beschikt Waaijenberg over eigen agenten, die zorg dragen voor afhalen van de container vanaf haven of railterminal, douane- inklaring verzorgen, transport regelen naar plaats van bestemming en indien gewenst de inboedel lossen, uitpakken en de overtollige materialen afvoeren. De container wordt retour gebracht naar de rail- of haven- terminal.

Verzekering en waarborgen:

De gehele inboedel kan all risk verzekerd worden, mits het inpakken door het verhuisbedrijf is gebeurd. Waaijenberg heeft medewerkers in dienst die speciaal zijn opgeleid om bijvoorbeeld met kunst om te gaan.

Kosten

Afhankelijk onder andere van de grootte van de inboedel en van de eind- bestemming, liggen de kosten van een verhuizing naar Canada tussen de 5.000 en 11.000 euro per 20ft of 40ft container, met inhoud van respectievelijk 33 a 75 m3.

Reistijd: 9 dagen varen naar Halifax en 12 dagen naar Montreal en dan nog eens 5 dagen naar Toronto en 10 dagen naar Vancouver, per trein.

“We proberen uiteraard wel de datum van vertrek cliënt en de aankomst van de spullen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, want de inboedel kan pas aankomen, zodra cliënt er ook is, in verband met het regelen van de douane- formaliteiten”.

“Wanneer er nog geen nieuw woonadres is, zorgen we voor tijdelijke opslag”, vertelt Van Santen. “Hetzij in Nederland, hetzij in Canada. En mocht alles in de toekomst weer moeten worden terugverhuisd naar Nederland of naar een ander land, dan regelen we dat ook.