Menu

Het transport van kunstwerk “Het knuppeltje”


Mondial Waaijenberg Verhuizers verhuist niet alleen inboedels, maar heeft ook verstand van het veilig transporteren van kunstwerken en grote objecten.

Op het schoolplein van scholengemeenschap Het Streek aan de Amsterdamseweg stond tot voor kort het bronzen beeld van een jongen, in de volksmond ook wel “het knuppeltje” genoemd. De jongen, draagt losvallende kleding, heeft blote voeten en tuurt volledig ontspannen een eind de verte in. Met één van zijn handen beschermt hij zijn ogen tegen de felle zon.

Jan van Luijn (1916 -1995) is de maker van dit beeld. Hij was beeldhouwer, monumentaal ontwerper en docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten Artibus te Utrecht. In heel Nederland zijn in veel steden werken van hem te zien.

Verhuizen van kunstwerken vraagt om de juiste kennis

In verband met de herontwikkeling van de locatie aan de Amsterdamseweg heeft de Gemeente Ede aan Mondial Waaijenberg Verhuizers gevraagd om het beeld te transporteren. Een logische keuze, de verhuizers van Waaijenberg hebben jarenlange ervaring als het gaat om het juist verpakken en veilig transporteren van waardevolle kunstwerken, zoals bijvoorbeeld ‘De Gelukkige Olifant’ vanuit Italië naar het tegelmuseum in Otterlo en de verhuizing van de kostbaarheden van Jachthuis Sint Hubertus, toen deze een aantal jaren geleden grondig werd gerenoveerd en verbouwd. In afwachting van een nieuwe locatie is “het knuppeltje” tijdelijk ondergebracht in één van de beveiligde kunstwerkdepots die Nederland rijk is.

 

Meer weten?

Over de mogelijkheden om uw kunstwerken veilig en in optimale omstandigheden te verhuizen of te transporteren voor bijvoorbeeld een expositie of een verbouwing? Informeer naar de mogelijkheden en bel 0318 – 624 555. Lees hier meer over museale verhuizingen of vraag direct een offerte aan.