Menu

Manfred en Leen nu zorgverhuizers

Manfred Hageman en Leen Hoogeveen mogen zich officieel zorgverhuizer noemen. De twee verhuizers van Mondial Waaijenberg Verhuizers uit Kolham ontvingen onlangs het certificaat Zorgverhuizer: ze zijn nu gespecialiseerd in het uitvoeren van zorgverhuizingen.

Tijdens de opleidingsdag in Van der Valk Hotel Akersloot bracht docent Margreet Zetsma het duo – samen met tien vakgenoten uit heel Nederland – specialistische kennis bij over de zorgsector en zorgcliënten. In de middaguren brachten de verhuizers het geleerde in de praktijk. Actrice Annemarie Hoenderdos speelde, in samenwerking met de verhuizers op enerverende wijze concrete situaties uit de zorg na. Na afronding van de opleiding ontvingen de twee Groningse verhuizers uit handen van Tom Stuij het certificaat Zorgverhuizer. Manfred en Leen behoren tot de eerste lichting zorgverhuizers van Nederland. Eerder mocht ook Jan Smit, eveneens verhuizer bij Mondial Waaijenberg Verhuizers, het diploma al in ontvangst nemen.

Als eerste verhuisorganisatie in Nederland heeft Mondial Movers, in samenwerking met het Horizon College, een opleiding ontwikkeld waar verhuizers het gedrag van zorgcliënten bestuderen. De jarenlange ervaring met zorgverhuizingen wordt door de opleiding Zorgverhuizer – een gezamenlijk initiatief van Unit De Zorg, de speciale afdeling voor zorgverhuizingen binnen Mondial Movers, en het ROC Horizon College – nog meer uitgebuit. Door de vergrijzing en wettelijke regelgeving krijgen verhuizers in toenemende mate te maken met cliënten en bewoners van zorginstellingen. Doel van de opleiding is dat verhuizers tijdens het verhuizen kunnen inspelen op de mogelijkheden die er zijn, zodat er geen verstoring plaatsvindt van de dagelijkse routine van medewerkers en cliënten.

De opleiding, in februari gelanceerd, is nu al een succes. De zorgsector heeft aangegeven dat deze zorgverhuizers duidelijk een meerwaarde hebben. Een tweede lichting verhuizers staat dan ook al klaar om eveneens de opleiding te gaan volgen. In het najaar krijgt de opleiding dan ook zeker een vervolg en in de toekomst zullen zeker nog meerdere opleidingsdagen volgen.

Mondial Waaijenberg Verhuizers is onderdeel van de Mondial Waaijenberg Groep, een groep professionele verhuisbedrijven met vestigingen in Assen, Delfzijl, Ede, Groningen en Kolham. De verhuisgroep, waarvan Mondial Waaijenberg Verhuizers en Mondial Waaijenberg Verhuizers lid zijn van de PPV, houdt zich bezig met particuliere verhuizingen over heel de wereld, bedrijfs- en kantoorverhuizingen, industriële relocaties, logistiek management en de opslag van archieven en inboedels. De Mondial Waaijenberg Groep is gespecialiseerd in overzeeverhuizingen en internationale verhuizingen, bedrijfs- en kantoorverhuizingen.