Menu

Bedrijfsverhuizing naar Schiphol (verhuisverhaal)

Behalve verhuizingen van particuliere inboedels, verhuizen wij ook kantoor- en bedrijfsinventarissen, zowel nationaal als internationaal. Over verhuizingen van agrarische bedrijven, vooral naar Canada, Denemarken, Frankrijk, maar ook naar Ierland, Zuid-Afrika (rozenkwekers!), Nieuw-Zeeland, Amerika/Texas, heb ik al menig artikel geschreven. Lees hier over een projectverhuizing naar Schiphol.

Een oplossing voor elke verhuizing

Een aantal jaren terug hebben wij een vijftal bedrijven te Amsterdam en Schiphol verhuisd naar één locatie op Schiphol.

Behalve de emotionele kanten van een dergelijke bedrijfsverhuizing of kantoorverhuizing voor de verschillende medewerkers (het verlaten van de vertrouwde omgeving en het moeten samenwerken met nog onbekende collega’s), spelen er logistiek ook heel wat knelpunten, die om een oplossing vragen.

Draaiboek maken

Op normale werkdagen verhuizen is al moeilijk; De handel moet doorgaan! De computers en telefooncentrales moeten zo lang mogelijk in bedrijf blijven. De bedrijven kunnen niet tegelijk verhuizen, om chaos bij uit-/inhuizen te voorkomen. Wie gaat inpakken, uitpakken, stellingen, kasten, bureaus demonteren en monteren enz.? In overleg met uw verhuiscoördinator wordt een draaiboek gemaakt, waarin alles wordt beschreven.

Hoog in de lucht

Een extra moeilijke factor was de laadlocatie bij Schiphol. Deze bevond zicht op de 6e verdieping en was niet direct per lift te bereiken. Bij de loslocatie, op de 2e en 3e verdieping, was de lift op ca. 100 meter afstand beschikbaar, zo moest ook daar een creatieve oplossing gevonden worden.

In goed overleg met clienten en gebouwen-beheerders hebben wij twee grote 35 à 175 tons- kranen ingezet op de laad- en loslocatie, zijn er speciale 20ft containers ingezet en vloeren gefabriceerd, die geschikt zijn om in te zetten op de platte (en kwetsbare) daken. Zo werd het mogelijk om de inventarissen, per container, te laden en lossen met de verschillende verhuisteams. De totale verhuizing werd verdeeld over twee vrijdagen, waarvan eenmaal tot 01.30 uur ’s nachts en op een zaterdag uitgevoerd en is volledig volgens planning verlopen.

Ook dat is verhuizen !

Meer informatie over bedrijfsverhuizingen?

Gaat u met uw bedrijf ook verhuizen, nationaal of internationaal, neem dan contact met ons op: wij hebben er ruime ervaring mee!