Menu

Verhuizen naar Turkije (verhuisverhaal)

De heer en merouw Smid uit Enkhuizen gaan verhuizen naar Turkije en bellen ons op om een afspraak te maken. Wij bezoeken de familie Smid; ze zijn met pensioen, hebben een huisje gekocht in Alanya en gaan lekker in de zon zitten.

Contact met onze agent in Izmir/Turkije

Wij nemen contact op met onze agent in Izmir/Turkije en vragen de kosten op van aflevering: douane-inklaring, transport van haven naar huis, lossen, uitpakken, enz.
Tevens berekenen wij de kosten van verpakking: 3 dagen/4 man, en van verscheping.

Verhuizen naar Alanya

De verhuisofferte wordt gestuurd

De offerte gaat de deur uit, klant gaat akkoord en de opdracht wordt gegeven. Een bevestiging gaat naar de klant en de verpakking en verhuizing kunnen beginnen.

14 dagen laten komt de container in Turkije aan

Terwijl de container 14 dagen later aankomt in Turkije, belt dhr Smid ons: tijdens een eerder bezoek bij de notaris heeft hij grond en een huisje gekocht. Thans is er een probleem: hij blijkt geen huis te hebben gekocht, maar alleen een lapje grond; het huis moet nog gebouwd worden, kan nog wel 9 maanden duren. Wij hebben onze agent gevraagd de container ongeopend weer aan ons te retourneren.

Meer verstand van verhuizen dan van huizen bouwen

De inboedel staat inmiddels in een van onze meubel-opslag-containers in onze douane-loods, in afwachting van verdere ontwikkelingen. We hebben meer verstand van verhuizen en
opslag, dan van huizen bouwen in Turkije.

Gaat u verhuizen naar Turkije?

Wij bezoeken u ook graag om de mogelijkheden door te spreken en kom niet voor verrassingen te staan. Neem hiervoor contact met ons op.