Menu

Een mooi podium voor onze diensten, sociale en circulaire initiatieven

Regio Foodvalley heeft onze directeur Piet van der Wal geïnterviewd en een mooi artikel geschreven over de invloed van Corona op de bedrijfsactiviteiten van Mondial Movers Waaijenberg Groep. Bedreigingen en kansen, nieuw ontwikkelde diensten – inspelen op de 1 1/2 meter economie, sociale en circulaire initiatieven, zij hebben een mooi podium gekregen.   

Corona heeft verhuisvraag veranderd

“Mondial Movers Waaijenberg Groep verzorgt al meer dan 120 jaar nationale en internationale verhuizingen voor particulieren en zakelijke klanten. Toen de coronamaatregelen ingevoerd werden merkte ons verhuisbedrijf meteen de gevolgen. Corona heeft de verhuisvraag veranderd”, vertelt Piet Van der Wal. “Ons verhuisbedrijf heeft veel zorginstellingen als klant. Daar kwamen projecten stil te liggen of projecten werden uitgesteld. Terwijl op hetzelfde moment de vraag van particulieren en vanuit het bedrijfsleven toenam. Particulieren zijn door corona terughoudend met het vragen van hulp van vrienden. In de huidige omstandigheden kiest men liever voor een professionele verhuizer die RIVM-richtlijnen hanteert. Vanuit het bedrijfsleven kwam de vraag om gezonde thuiswerkplekken in te richten en met projectmanagement voor de anderhalve-meter-economie  staat ons gespecialiseerde projectteam klaar om advies te geven en aanpassingen door te voeren op de werkvloer, zodat deze voldoet aan de nieuwe richtlijnen.”

Bijzondere projecten en kansen

Corona heeft incidenteel ook tot bijzondere projecten geleid: “Vanaf een scholenorganisatie in Doetinchem zijn er meerdere ziekenhuisbedden, inclusief nachtkastjes en toebehoren, met spoed verhuisd naar een zorginstelling in Apeldoorn, daar waren extra bedden nodig voor de opvang van corona patiënten”, aldus Piet.

“Inmiddels hebben de meeste organisaties hun werkplekken op orde en projecten van zorgorganisaties komen weer op gang. Daarnaast zien wij dat steeds meer mensen uit de Randstad naar andere delen van het land vertrekken. Inspelen op deze ontwikkelingen biedt kansen. Ook leggen wij ons toe op het inhuizen van warmtepompen. We zoeken voor elke vraag een oplossing en zetten service voorop.”

Circulaire economie en sociaal ondernemen

“In Regio Foodvalley is veel aandacht voor de circulaire economie. Deze ontwikkeling spreekt ons als sociale betrokken onderneming enorm aan”, zegt Van der Wal. “Mondial Movers Waaijenberg Groep speelt in op deze ontwikkeling met kringloopdoos. Deze doos wordt, samen met verhuisdozen, meegegeven aan klanten. Volle kringloopdozen worden ingeleverd bij Restore en huisraad krijgt op die manier een tweede leven.

Binnenkort is ook de speelgoededoelendoos beschikbaar, daarin kan goed speelgoed gedoneerd worden aan kinderen van gezinnen die het niet zo breed hebben.”

 

Op de pagina MVO vindt u meer informatie over de sociale initiatieven van Mondial Movers Waaijenberg groep.

 

Circulariteit faciliteren

“Momenteel zijn wij als verhuisbedrijf aan het onderzoeken of er een gezamenlijke milieustraat ingericht kan worden, want wij voeren nog steeds heel veel spullen af die, met de nodige creativiteit, vaak nog herbruikbaar zijn. Dat moet je wel faciliteren, anders gebeurt het niet”, is de overtuiging van Van der Wal.

“De coronacrisis heeft mij als mens en ondernemer geleerd hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn. We denken de wereld naar onze hand te kunnen zetten, maar niets is minder waar. Daarnaast laat deze crisis ook zien in welke rijkdom we leven. We kunnen best met een paar procent minder. En als je als ondernemer niet positief bent ingesteld, kun je beter stoppen. Deze tijd vraagt om creativiteit.”

Gerelateerd nieuws:

Regio FoodValley: