Menu

Iedere verhuizing is anders, dat maakt ons vak plezierig en afwisselend

Het verhuisvak is een plezierig en afwisselend vak. Je komt allerlei mensen tegen en elke verhuizing is weer anders. Een verhuizing van particulieren  is totaal anders dan een zakelijke verhuizing, een zorgverhuizing of de verhuizing van een onderwijsinstelling en met internationale verhuizingen is het van belang dat je de wet- en regelgeving kent van het land van bestemming. Daarom vinden wij het belangrijk om, voordat een verhuizing plaatsvindt, de klant persoonlijk te bezoeken. Zo kunnen specifieke wensen afgestemd worden, doen wij een opname van wat er verhuisd moet worden en ontvangt onze klant een advies op maat. Dagelijks zijn onze verhuisadviseurs op pad in het gehele land om bezoeken af te leggen en verhuizingen voor te bereiden.

Een aantal weken geleden ging ik vroeg op pad om zes adressen te bezoeken voor verhuis- en offerteopnames; Dordrecht, Roosendaal, Eindhoven, Helmond, Groessen en Duiven tot besluit. Tijdens dit soort dagen is er weinig tijd om te eten, maar gelukkig krijg je bij de meeste mensen wel een kopje koffie en/of een tussendoortje.

Automatisering meubel-opslag-container registratie

De dag hiervoor had ik mij, tot laat in de avond, verdiept in de verdere automatisering van de 150 meubel-opslag-containers in onze loods. Alhoewel ik werk en privé over het algemeen aardig kan scheiden had mijn vrouw, zo bleek de volgende ochtend, slecht geslapen. De halve nacht had ik liggen woelen en geroepen: “waar zijn de containers gebleven, waar staan ze, enz. enz.”

Uiteindelijk werd ik wakker geschud door mijn vrouw en stelde ze mij gerust: “Jan, ik heb ze allemaal gevonden, ga nu maar lekker slapen.”

Het containerprobleem was dus opgelost, maar niet helemaal uitgerust ging ik vroeg in de ochtend onderweg, vergezeld door één van mijn dochters, die zin had om weer eens met haar vader op pad te gaan.

Verhuizen naar een zorginstelling

De eerste klant die we bezochten woonde in Dordrecht, een oudere dame die naar een verzorgingshuis in Ede ging verhuizen.
Toen we aan de koffie zaten kregen wij een gesprek over natuurproducten en homeopathische middelen. Nu heb ik zo mijn mening over natuurproducten en zo ontstond een geanimeerd gesprek.
Mevrouw vroeg of ik nog een kopje koffie wilde. Hoewel de koffie mij niet erg smaakte, was het onbeleefd om te weigeren. Wat bleek, in plaats van echte koffie kreeg ik bamboe-koffie geserveerd. Dat verklaarde de boel! Na de opname van de inboedel en het doornemen van alle wensen gingen we door naar het volgende adres. Gaat u verhuizen? Bekijk dan ook eens onze verhuischecklist.

Internationale agrarische verhuizing

Om 10 uur kwamen mijn dochter en ik aan in Roosendaal voor de opname van een agrarische verhuizing. Een boer die samen met zijn gezin en zijn bedrijf gaat emigreren naar Canada. Bij een emigratie komt veel kijken. Nu zijn wij gespecialiseerd in agrarische en internationale verhuizingen richting Canada, dus heb ik de familie prima kunnen inlichten over de eisen en papieren die nodig zijn voor inklaring bij de douane. Daarnaast hebben we besproken hoe hun huisraad, tractoren en landbouwwerktuigen verpakt worden voor een veilig transport overzee. Door onze kennis van internationale verhuizingen kunnen wij deze klant adequaat helpen en een hoop zorgen uit handen nemen.

Verhuizen en veilige opslag inboedel

Na Roosendaal was Eindhoven aan de beurt. Een opname voor de verhuizing van Eindhoven richting een verzorgingstehuis in Bilthoven.

Deze mensen gaan verhuizen van een ruim huis naar een kleiner tweekamerappartement. Dit betekent dat veel van het meubilair opgeslagen moet worden. Nu hebben wij 12.500m2 verwarmde en beveiligde opslaghallen en maken wij gebruik van een elektronisch opslag-registratie-systeem, zodat uw inboedel in optimaal staat blijft en snel teruggevonden wordt. Zo kon ik ook hier invulling geven aan de wensen van de klant.

Complete verhuisservice – volledige ontzorging

Om 14 uur kwamen we in Helmond aan. In verband met het werk van de man des huizes, gaat deze familie verhuizen naar Assen.

De man en vrouw hebben beiden drukke banen en zelf weinig tijd, dus de verhuizing inclusief inpakken/uitpakken, demontage en montage van meubilair, afhalen lampen, gordijnen, enz., mag compleet door ons verzorgd worden. Gezien de hoeveelheid werk en de afstand, Helmond – Assen, rekenen wij erop dat deze verhuizing ca. vier dagen in beslag neemt. Meer weten over onze complete verhuisservice? Neem contact op of vraag hier een offerte aan.

Internationaal verhuizen in Europa – zorgeloos verhuizen met Mondial Waaijenberg Verhuizers

Na onze opname in Helmond gingen wij door richting Groessen en ontmoeten wij een tuinder die met zijn familie naar Zweden gaat emigreren. Na de opname van de inboedel en het materieel, het doornemen van de internationale eisen t.b.v. inklaring van de goederen, de manieren van verpakken, het bepalen van de verhuisdatum etc. etc. gingen wij door richting ons laatste adres in Duiven. Deze mensen gaan emigreren naar Schotland. Mondial Waaijenberg Verhuizers heeft ook ruimte ervaring met verhuizingen richting Schotland en de wet- en regelgeving van dit land omtrent het inklaren van goederen. Ook deze klant hebben wij van goed advies kunnen voorzien zodat zij op en zorgeloze verhuizing kunnen rekenen.

Wilt u vlekkeloos verhuizen?

Gaat u binnenkort verhuizen of emigreren en wilt u meer informatie ontvangen over wat Mondial Waaijenberg Verhuizers voor u kan betekenen? Neem contact op, vraag vrijblijvend een offerte aan  of bel: 0318 624 555. Wij helpen u graag vlekkeloos verhuizen.

Prijsopgave ontvangen of heeft u een vraag?
Prijsopgave ontvangen of heeft u een vraag?

Wilt u een prijsopgave ontvangen, heeft u een vraag over verhuizen met Erkende Verhuizer Mondial Movers Waaijenberg Groep, of wilt u meer weten over onze beveiligde en geklimatiseerde opslagfaciliteiten?

Gebruik één van onderstaande buttons of bel direct met één van onze verhuisadviseurs: 0318 – 624 555.